07:39 18.12.2018

За напад на підполковника ЗС України зловмисники отримали по 2 роки ув'язнення

2 хв читати
За напад на підполковника ЗС України зловмисники отримали по 2 роки ув'язнення

Контрактника ЗС України разом зі своїм цивільним товаришем за вчинення в стані алкогольного сп'яніння напад на підполковника ЗС України засуджено до двох років ув'язнення, повідомляє прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону.

Інцидент стався 25 травня 2018 року в 169-му навчальному центрі Сухопутних військ України на контрольно-пропускному пункті в селищі Десна Козелецького району Чернігівської області.

О 7 ранку напідпитку молоді люди намагалися проїхати у власному автомобілі через КПП, вони вирішили, що їм заважає автомобіль полковника ЗС України, який рухався назустріч.

Незважаючи на те, що полковник був у формі, обидва дебошира неадекватно відреагували на зауваження старшого за званням грубою лайкою.

Після чергового зауваження правопорушники почали бійку, демонструючи зневагу до полковника ЗС України. Під час бійки правопорушники завдали останньому тілесні ушкодження середньої тяжкості.

"Однак, коли зрозуміли, що їм протистоїть бойовий досвідчений офіцер, учасник АТО, відразу ж втекли з місця події. Згодом обидва дебошира були затримані правоохоронцями," - зазначається в повідомленні прокуратури.

14 грудня Козелецький районний суд Чернігівської обл. визнав обох підозрюваних винними у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 122 і ч. 2 ст. 296 КК України.

"За вироком суду обидва злочинці отримали реальне покарання у вигляді 2 років позбавлення волі кожному. Також кожного з фігурантів справи суд зобов'язав сплатити вказаному підполковнику по 50000 гривень відшкодування моральної шкоди," - підсумували в прокуратурі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА