07:46 18.12.2018

Колишній директор ФБР звинуватив Трампа в поширенні брехні

2 хв читати
Колишній директор ФБР звинуватив Трампа в поширенні брехні

Колишній директор ФБР Джеймс Комі звинуватив президента США Дональда Трапа в тому, що той, поширюючи неправдиву інформацію, підриває принцип верховенства закону і завдає шкоди репутації спецслужб країни.

"Репутація ФБР сильно постраждала, тому що президент Сполучених Штатів зі своїми помічниками постійно брехав, торкаючись діяльності бюро", - сказав він журналістам у кулуарах сенату американського Конгресу.

Екс-чиновник додав, що "люди, які в курсі подій, включаючи республіканців зі складу його команди, повинні набратися сміливості, встати і сказати правду".

Дж.Комі таким чином відповів на серію повідомлень Д. Трампа в твіттері з нападками на ФБР, яке, на думку президента, зловживало своїми повноваженнями, проводячи розслідування стосовно його колишнього особистого адвоката Майкла Коена і колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна.

Так, напередодні Д.Трамп написав у твіттері, що визнання М.Коена не могли з'явитися на світ, якби не перевищення службових повноважень з боку ФБР.

"Згадайте, Майкл Коен став "донощиком" тільки після того, як ФБР зробило щось раніше немислиме і нечуване - до початку незаконного "полювання на відьом". Вони вдерлися в офіс адвоката!", - заявив президент.

Раніше федеральні прокурори звинуватили колишнього адвоката Д. Трампа в організації виплати відступних в $ 280 тис. двом жінкам, в тому числі порноактрисі Стормі Деніелс, яка стверджувала, що вона мала любовні стосунки з Д.Трампом, в обмін на їхнє мовчання перед виборами. При цьому прокурори заявили, що виплати проводилися в координації з Д.Трампом і за його вказівкою.

М.Коена в результаті засудили до трьох років позбавлення волі. Сам екс-адвокат згодом стверджував, що Д.Трамп знав про протизаконність виплати відступних жінкам за мовчання і не заперечував проти таких дій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА