13:54 18.12.2018

Україна на ТКГ у середу підтвердить готовність до обміну утримуваними та засудженими - І.Геращенко

2 хв читати
Україна на ТКГ у середу підтвердить готовність до обміну утримуваними та засудженими - І.Геращенко

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у середу, 19 грудня, підтвердить готовність звільнити затриманих сепаратистів і засуджених громадян РФ в обмін на звільнення утримуваних у РФ і в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) громадян України, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"19 грудня, в Мінську, на останній цього року зустрічі робочих груп, ми ще раз підтвердимо готовність здійснити звільнення у форматі 19-66 (українців в ОРДЛО на помилуваних сепаратистів) і 23-23 (засуджених в Україні росіян в обмін на політв'язнів Кремля)", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Також, за її словами, українська сторона наполягає на негайному створенні механізму за участю РФ і Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) з пошуку зниклих безвісти насамперед на окупованих територіях України.

Як повідомлялося, 4 грудня російська сторона в ТКГ і представники ОРДЛО на засіданні в Мінську вкотре відхилили пропозицію Києва щодо звільнення заручників і політв'язнів у форматі 23/23 і 66/19, ініційовану на 27 грудня.

"Українська сторона ще раз передала пропозицію про звільнення заарештованих росіян в обмін на українців у російських в'язницях і помилування сепаратистів в обмін на українців на окупованих територіях. Ми передали конкретні списки та пропозиції у форматі 23/23 і 66/19 з пропозицією провести звільнення наших військових і цивільних з ОРДЛО до новорічних та різдвяних свят. Ми готові повторити минулорічний успіх і здійснити черговий етап звільнення 27 грудня", - написала тоді І.Геращенко у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА