15:09 18.12.2018

Ічнянський район повністю розміновано після вибухів на військових складах у жовтні

2 хв читати

Піротехніки завершили роботи з очищення території Ічнянського району Чернігівської області від вибухонебезпечних предметів після вибухів боєприпасів на військовому арсеналі на початку жовтня, зазначають у Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Усі заходи, визначені планом розмінування Ічнянського району Чернігівської області, виконані своєчасно та в повному обсязі", - повідомив перший заступник голови ДСНС України Олег Мельчуцький під час поїздки до Чернігівської області.

Спільно з головою Чернігівської обласної державної адміністрації (ОДА) Олександром Мисником він оглянув ділянки розмінування та очищення територій від боєприпасів. Після завершення огляду було підписано акт виконаних робіт.

О.Мельчуцький зазначив, що в 2019 році ДСНС відповідно до своїх повноважень забезпечить моніторинг стану очищеної території, оперативне реагування в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, супровід сільськогосподарських робіт на територіях, а також спільно з місцевими органами влади здійснюватиме інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення.

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня поблизу селища Дружба Ічнянського району на складах з боєприпасами сталася пожежа з подальшою детонацією снарядів. Тоді ж піротехнічні підрозділи ДСНС невідкладно розпочали виконання завдань із розмінування міста Ічня, 38 прилеглих населених пунктів і територій навколо арсеналу в радіусі 16 км площею 79,7 тис. га.

Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів не було. З огляду на НП евакуювали населення із 38 населених пунктів.

24 жовтня пожежу на складах було повністю ліквідовано.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) КК України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА