16:05 18.12.2018

Українські водоканали опинилися під загрозою припинення енергопостачання з 1 січня 2019 року

2 хв читати
Українські водоканали опинилися під загрозою припинення енергопостачання з 1 січня 2019 року

Українські водопостачальні підприємства не змогли відібрати постачальників електроенергії за підсумками тендерів, проведених у листопаді-грудні 2018 року, що загрожує припиненням постачання електроенергії з 1 січня 2019 року.

"На сьогодні жоден постачальник електроенергії не взяв участь у тендерах, які були проведені в листопаді-грудні на постачання електроенергії для підприємств критичної інфраструктури. Таким чином, жоден водоканал в Україні не має надійного постачальника електроенергії", - заявив народний депутат, перший заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський під час погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок.

За його словами, така проблема виникла і у водоканалів, що мають заборгованість за електроенергію, і у водоканалів без таких боргів. Аналогічне становище й у підприємств комунальної теплоенергетики.

Для врегулювання цієї ситуації профільний комітет розробив законопроект №9406, яким пропонується гарантувати комунальним структурам енергопостачання підприємствами універсальних послуг (ПУП), які з 1 січня 2019 року постачатимуть електроенергію як правонаступники існуючих обленерго. За словами Д.Андрієвського, необхідно передбачити його розгляд поточного сесійного тижня.

Як повідомлялося, в жовтні Міністерство енергетики та вугільної промисловості спільно з профільним комітетом ВР анонсувало внесення до парламенту законопроекту про зміни до закону "Про ринок електроенергії", спрямованого на запобігання проблемам, які можуть виникнути під час запуску роздрібного ринку електроенергії з 1 січня 2019 року. Зокрема, повідомлялося, що для гарантованого постачання електроенергії найуразливішим споживачам планується закріпити поступовий перехід до ринкових механізмів формування цін. Зокрема, постачання електроенергії таким споживачам здійснюватиметься на умовах універсальної послуги - за цінами, які розраховуватиме Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуги (НКРЕКП).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА