22:37 18.12.2018

Трамп після судового розгляду погодився закрити свій благодійний фонд

2 хв читати
Трамп після судового розгляду погодився закрити свій благодійний фонд

Президент США Дональд Трамп погодився закрити благодійний фонд Trump Foundation, проти якого в червні подала позов генеральний прокурор штату Нью-Йорк Барбара Андервуд. Про це повідомляють у вівторок західні ЗМІ з посиланням на заяву генпрокурора штату.

"Це важлива перемога для верховенства права, яка ясно вказує на те, що для всіх є один і той же набір правил", - заявила Андервуд.

Згідно з її заявою, фонд буде розпущений, а його активи, що залишилися - під наглядом Андервуд - передані до інших фондів.

Вона нагадала, що "Trump Foundation (продемонстрував - ІФ) шокуючий зразок беззаконня, включаючи неправомірну координацію з передвиборчою кампанією Трампа, неодноразове і навмисне використання його становища в корисливих цілях  тощо".

При цьому вона назвала фонд "чековою книжкою, яка обслуговує ділові і політичні інтереси містера Трампа".

ЗМІ відзначають, що, незважаючи на закриття фонду, генпрокурор має намір продовжити справу і домагатися від Trump Foundation виплати штрафів і відшкодування збитків на мільйони доларів.

Також генпрокурор вимагала заборонити перебувати в складі рад директорів НКО, які базуються в Нью-Йорку або працюють в Нью-Йорку, дітям Трампа - Іванці, Еріку і Дональду Трампу-молодшому.

Попередник Андервуд - Ерік Шнейдерман - почав розслідування щодо благодійного фонду в 2016 році після статті The Washington Post, в якій стверджувалося, що кандидат в президенти Трамп отримував вигоду від витрат фонду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА