22:58 18.12.2018

Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів УПЦ (МП)

1 хв читати
Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів УПЦ (МП)

Президент України Петро Порошенко застерігає представників радикальних організацій від захоплень храмів Української православної церкви Московського патріархату.

"Я хочу застерегти окремих радикалів, які завтра підуть забирати храми (УПЦ МП ІФ), - цього не можна робити. Ви храми будете забирати не у Москви, ви храми будете забирати у громади, яка стане на їх захист. І працювати треба з громадою, переконати і пояснити, що після того, як створена канонічна Українська церква, навіщо вам бродити де-небудь, приходьте до нас", - сказав П. Порошенко на зустрічі з професорсько-викладацьким складом і студентами ВНЗ у вівторок у Тернополі.

Він звернув увагу, що подібна поведінка буде тільки на руку Російській Федерації, "тому що Кремль хоче, щоб у нас під час об'єднання почалася релігійна війна або, принаймні, пролилася кров".

Президент підкреслив, що процес об'єднання церков довгий, але незворотний. За словами П.Порошенка, вже зараз велика кількість священиків і мирян відмовляються слухати накази Кремля і готові перейти до Православної церкви України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА