06:29 19.12.2018

Стіна на кордоні з Мексикою буде не бетонною, а з красиво оформлених сталевих рейок

2 хв читати
Стіна на кордоні з Мексикою буде не бетонною, а з красиво оформлених сталевих рейок

Стіна, яку президент США Дональд Трамп пропонує звести на кордоні з Мексикою, буде не бетонною, а виконаною з художньо оформлених сталевих рейок.

"Демократи кажуть голосно і ясно, що вони не хочуть будувати бетонну стіну, але ми не будуємо бетонну стіну, ми зробимо її з художньо оформлених сталевих рейок, що б Ви могли легко бачити крізь неї", - написав Д.Трамп у своєму Twitter.

Він зазначив, що це буде "красиво" і "забезпечить країні безпеку, якої заслуговують наші громадяни".

"Це (зведення стіни - ІФ) відбуватиметься швидко і заощадить нам мільярди доларів на місяць після завершення будівництва", - додав президент США.

Раніше лідер демократичної фракції в палаті представників Ненсі Пелосі відкинула ідею оплати зведення прикордонної стіни на мексиканському кордоні.

За її словами, більшість демократів вважають стіну "аморальною, неефективною і дорогою". Вона також зазначила, що під час президентської кампанії Д.Трамп обіцяв, що будівництво прикордонної стіни оплатить Мексика.

Водночас лідер демократичної меншості в сенаті Чарльз Шумер заявив, що президент США Д.Трамп "не отримає стіну в будь-якій формі". Демократи пропонують закласти на будівництво загород і бар'єрів $ 1,3 млрд.

Як повідомлялося, на цьому тижні Д.Трамп пригрозив лідерам Демократичної партії припиненням роботи уряду під час зустрічі, присвяченої будівництву стіни на кордоні з Мексикою.

"Якщо у нас не буде безпеки на кордоні, ми зупинимо роботу уряду", - заявив Д.Трамп на відкритій для преси зустрічі з Ч.Шумером і Н.Пелосі.

Однак після прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила про бажання уникнути призупинення роботи держорганів через суперечку з демократами про фінансування будівництва стіни.

"Врешті-решт, ми не хочемо закривати уряд. Ми хочемо закрити кордон від нелегальної імміграції", - сказала вона каналу Fox News.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА