07:40 19.12.2018

Надання чергової фінансової допомоги з боку СБ і МВФ є сигналом для іноземних інвесторів

2 хв читати
Надання чергової фінансової допомоги з боку СБ і МВФ є сигналом для іноземних інвесторів

Рішення Рад директорів Світового банку (СБ) і Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання Україні фінансової гарантії на суму $ 750 млн і схвалення програми підтримки економічної політики (stand-by arrangement, SBA) на суму $ 3,9 млрд і перший кредитний транш на $ 1,4 млрд, є сигналом для іноземних інвесторів, упевнені в посольстві України в США.

"Сьогоднішні рішення є підтвердженням довіри з боку міжнародних партнерів до обраного курсу України - забезпечення економічного зростання шляхом проведення структурних реформ. Вони є важливим сигналом іноземним інвесторам, що в економіку України можна і потрібно вкладати гроші", - йдеться в повідомленні на сайті посольства у вівторок ввечері.

Також наголошується, що виділення Україні $ 750 млн фінансових гарантій на реалізацію політики розвитку, сприятиме імплементації ключових реформ, зокрема, у фінансовому та енергетичному секторах, сфері охорони здоров'я та пенсійного забезпечення, а також сільському господарстві.

Як повідомлялося, 18 грудня Рада директорів СБ прийняла рішення про надання Україні фінансової гарантії на суму $ 750 млн.

Рада директорів МВФ схвалила програму підтримки економічної політики (stand-by arrangement, SBA) на суму $ 3,9 млрд і перший кредитний транш на $ 1,4 млрд.

Міністерство фінансів України очікує надходження першого траншу в рамках програми SBA до 25 грудня 2018 року.

"Рішення про подальші кредитні транші прийматиметься в травні і грудні 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму про співпрацю", - вказано на веб-сайті Мінфіну.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА