08:09 19.12.2018

Київрада затвердила програму охорони культурної спадщини на 2019-2021

2 хв читати
Київрада затвердила програму охорони культурної спадщини на 2019-2021

Київська міська рада у вівторок затвердила програму "Охорона і збереження культурної спадщини Києва на 2019-2021 роки, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"Київська міська рада затвердила міську цільову програму "Охорона і збереження культурної спадщини Києва на 2019-2021 рр.", - говориться в повідомленні на сайті мерії у вівторок.

У своєму коментарі з приводу рішення, заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський підкреслив, що всі кошти будуть використані ефективно і спрямовані на ключові завдання - реставрацію пам'яток, розробку облікових карток, створення Центру консервації предметів археології, запуск інтернет-порталу "Культурна спадщина міста Києва" тощо.

Він додав, що на території Києва знаходиться 3564 пам'ятки, з яких: національного значення - 344, місцевого значення - 2021, нововиявлених об'єктів культурної спадщини - 1199.

В.Мондріевський зазначив, що фінансування програми на 3 роки визначено на рівні 247,7 млн грн. Заплановано проведення реставраційних та ремонтно-реставраційних робіт на наступних об'єктах: Покровська і Хрестовоздвиженська церкви, Корпус № 16 - келії Флорівського монастиря, флігель на вул.Десятинна, Корпус настоятеля і просфорня Братського монастиря на вул.Сковороди, 2 і будинок на вул.Сковороди, 9-Б, Житловий будинок ювеліра Захара Брезгунова на Андріївському узвозі, адмінбудинок по вул.Борисоглібська, 6 та інші.

"Усього заплановано реставраційні роботи на 11 об'єктах вартістю 74,289 млн грн. Також, серед іншого, кошти спрямують на розробку Плану організації території ГІАЗ "Стародавній Київ" - 4 млн грн; на створення комунальної установи "Центр консервації предметів археології" - 2,1 млн грн; встановлення інформаційних стендів біля об'єктів культурної спадщини із зазначенням розроблених туристичних маршрутів шрифтом Брайля українською та англійською мовами - 2,7 млн грн; організацію і проведення проектних семінарів, семінарів з урбаністики, тренінгів, лекторіїв та конференцій, присвячених збереженню, розвитку та оновленню культурної спадщини Києва - 1,53 млн грн; Організація та проведення заходів у рамках "Днів європейської спадщини" в місті Києві - 60 тис. грн тощо", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА