08:46 19.12.2018

На 2019-2021 роки заплановано роботи з включення Хрещатика до спадщини ЮНЕСКО

2 хв читати
На 2019-2021 роки заплановано роботи з включення Хрещатика до спадщини ЮНЕСКО

У мерії Києва запланували розробити науково-проектну документацію з метою включення вулиці Хрещатик до списку всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Департамент охорони культурної спадщини КМДА планує розробити науково-проектну документацію "Межі та режими використання зон охорони пам`ятки містобудування місцевого значення "Вулиця Хрещатик" для подальшої підготовки досьє на номінацію щодо включення вулиці Хрещатик до Попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", - йдеться в повідомленні на сайті мерії у вівторок, із посиланням на текст міської цільової програми "Охорона та збереження культурної спадщини Києва на 2019-2021 рр.".

В інформації наголошується, що на розробку документації заплановано виділити 1,8 млн грн на три роки.

Крім того, передбачено розробку науково-проектної документації "Межі та режими використання зон охорони пам'ятки історії, ландшафту місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір та долини р. Дніпро".

Фінансування цих робіт визначено на рівні 3 млн грн на три роки.

Програма включає також низку інших заходів, спрямованих на збереження культурної спадщини столиці.

"Одним із важливих пунктів є напрацювання підготовчих матеріалів до викупу аварійних пам’яток культурної спадщини та повернення до комунальної власності. У цьому питанні наразі вже все залежить від Верховної Ради. Влітку за ініціативи Департаменту було запропоновано та ухвалено у першому читанні зміни до законів України щодо посилення відповідальності за доведення до руйнації пам’яток та впровадження можливості примусового викупу таких будівель у комунальну власність місцевих громад. Наразі всі пам’ятки, навіть місцевого значення, можуть бути викуплені виключно у державну власність. Вірю, на рівні Верховної Ради розуміють важливість цього законопроекту і не затягуватимуть із ухваленням у другому читанні", - сказав директор Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк.

Як повідомлялося, 18 грудня Київрада затвердила Міську цільову програму "Охорона та збереження культурної спадщини Києва на 2019-2021 рр.".

Бюджет програми на 2019-2021 роки становить 247,7 млн грн, з яких кошти міського бюджету - 102 млн грн.

Кошти буде напрвалено, серед іншого, на реставрацію, утримання та збереження пам’яток, розробку облікових карток та проектів меж та режимів використання охоронних зон, створення Центру консервації предметів археології, запуск інтернет-порталу "Культурна спадщина міста Києва" та створення інтерактивної карти об’єктів культурної спадщини міста Києва, встановлення інформаційних стендів біля об’єктів культурної спадщини шрифтом Брайля українською та англійською мовами, організацію та проведення "Днів європейської спадщини" в місті Києві тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА