08:53 19.12.2018

Польща з 2019 закриє пішохідний пункт пропуску "Долгобичув-Угринів"

2 хв читати
Польща з 2019 закриє пішохідний пункт пропуску "Долгобичув-Угринів"

Пішохідний пункт пропуску на кордоні з Польщею у Львівській області "Долгобичув-Угринів", відкритий у 2014 році, буде працювати до кінця 2018, повідомило інтернет-видання Zaxid.net.

"Наприкінці року закінчується дія пілотного проекту пішохідного перетину кордону на автомобільному пункті пропуску "Долгобичув-Угринів"... Тимчасовий характер облаштованої для пішохідного руху інфраструктури створює багато загроз і не дозволяє продовжити дію пілотного проекту в його нинішньому вигляді. Також, з огляду на збільшення часу очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправданим є використання автобусних переїздів за їх прямим призначенням", - йдеться в повідомленні видання у вівторок, з посиланням на польську прикордонну службу.

Львівські прикордонники поки не отримували офіційних документів про закриття пішохідного переходу в Угринові.

"Дія експерименту дійсно закінчується. Ми чули про те, що пішохідний пункт пропуску мають намір закрити, але поки чекаємо офіційних документів від польських колег. Ймовірно, завтра-післязавтра отримаємо всі документи і тоді будемо знати точно, що буде з цим пунктом", - пояснила ZAXID.NET прес-секретар Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

У виданні також зазначили, що відкритий в 2014 році пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" призначений виключно для перетину кордону автомобільним транспортом. Однак через рік після відкриття, влітку 2015 року, там на 6 місяців облаштували піший перехід.

"Відтоді дію експерименту постійно продовжували. Не виключено, що так може статися і цього разу, оскільки часто експеримент продовжували в останні кілька днів. Однак в офіційному повідомленні польських прикордонників не згадується щодо можливості продовження цього експерименту", - йдеться в повідомленні.

За даними прикордонників, щодоби пішохідним переходом у пункті пропуску "Долгобичув-Угринів" користуються близько 850 осіб. Окрім цього пункту пішохідний перехід на українсько-польському кордоні в межах Львівської є тільки в одному місці - в Шегинях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА