10:47 19.12.2018

Ілон Маск відкрив перший швидкісний тунель під Лос-Анджелесом

2 хв читати
Ілон Маск відкрив перший швидкісний тунель під Лос-Анджелесом

Засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск відкрив швидкісний підземний тунель під Лос-Анджелесом, презентація для журналістів і VIP-гостей відбулася у вівторок увечері.

На Tesla Model S гості прибули на станцію, розташовану, за словами самого Маска, "на чиємусь задньому дворі" в гущі житлового кварталу, і заїхали в ліфт, який опустив їх під землю на глибину майже дев'яти метрів.

Після завершення спуску вузький тунель із червоного став зеленим, і автомобіль рушив, набравши швидкість близько 65 км/год. Маск обіцяє, що в подальшому можна буде їздити зі швидкістю 241 км/год.

Репортер Associated Press, що побував на презентації, зазначив, що автомобіль сильно трясло, тож одного з гостей закачало.

Tesla подолала відстань більш ніж у півтора кілометра за три хвилини, приблизно стільки ж їй було потрібно, щоб виїхати на поверхню. Маск, який вбачає в підземних тунелях вирішення проблеми транспортної завантаженості Лос-Анджелеса, назвав поїздку "епічною".

"Я подумав: "Ця штука працює!", - заявив він, пояснивши, що в майбутньому тунелі стануть "гладкими, як стекло", а нерівності прототипу пов'язані з браком часу і проблемами з асфальтоукладачем.

Тунель побудувала The Boring Company - дочка SpaceX. За задумом Маска, система таких тунелів може з'явитися під усім Лос-Анджелесом та іншими містами світу, суттєво розвантаживши рух на вулицях. Їздити ними зможуть електромобілі будь-яких виробників. Для цього їх необхідно буде оснастити спеціальними колесами, які для руху в тунелі висуватимуться перпендикулярно основним. Вартість такого оснащення для однієї машини становитиме близько $200-300.

Тунелі будуть схожі швидше на швидкісне шосе, ніж метро, зазначає Маск. Проте він не виключає можливість, що ними також зможуть скористатися пішоходи і велосипедисти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА