14:36 19.12.2018

В аеропортах Парижа виникли черги на паспортному контролі через солідарність прикордонників із поліцейськими

2 хв читати
В аеропортах Парижа виникли черги на паспортному контролі через солідарність прикордонників із поліцейськими

Довгі черги утворилися в середу перед пунктами паспортного контролю в двох найбільших аеропортах Парижа - Шарль-де-Голля і Орлі, повідомляє в середу радіостанція "Ероп-1".

Це викликано рішенням французької прикордонників, які у Франції входять до складу національної поліції, підтримати своїх колег, які висловлюють невдоволення умовами праці. Прагнучи висловити протест, співробітники прикордонслужби в обох аеропортах навмисно збільшили час перевірки документів.

"Ми хочемо показати, що ми не можемо як слід виконувати нашу роботу за ситуації (в умовах підвищених заходів безпеки - ІФ), коли стався напад (в Страсбурзі - ІФ) і коли ми маємо ретельно перевіряти паспорти, а також бази даних осіб, які становлять загрозу", - сказав помічник керівника профспілки поліцейських "Альянс" Матьє Раель.

За його словами, для якісної перевірки документів необхідно від півтора до двох хвилин, тоді як за нинішніх умов прикордонники витрачають у середньому 10-15 секунд на цю процедуру.

Раніше кілька профспілок поліцейських закликали влаштувати страйк 19 грудня і вимагати поліпшення умов праці і винагород. Зокрема, невдоволення правоохоронців викликано чергуваннями суботами через акції протесту "жовтих жилетів", що рвали більше місяця.

Напередодні французький уряд запропонував виділити по 300 євро всім співробітникам поліції, які були задіяні в забезпеченні порядку на суботніх протестах "жовтих жилетів".

20 грудня депутати Національних зборів мали ухвалити закон про бюджет на 2019 рік, що виділяється на французькі сили безпеки, зокрема, поліцію. Він передбачає зменшення на 62 млн євро коштів, що виділяються на витрати національної поліції.

У середині листопада у Франції почалися масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції були організовані рухом "жовті жилети" і традиційно відбувалися щосуботи. Спочатку "жовті жилети" протестували проти планів щодо підвищення цін на бензин, проте з часом рух став висловлювати невдоволення діями влади загалом, особливо недостатньою, з їхньою точки зору, допомоги держави найменш забезпеченим громадянам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА