15:45 19.12.2018

Додаткова експертиза не встановила, чи перебувала обвинувачена Зайцева під дією наркотичних речовин на момент ДТП у Харкові

2 хв читати
Додаткова експертиза не встановила, чи перебувала обвинувачена Зайцева під дією наркотичних речовин на момент ДТП у Харкові

Додаткова судово-медична експертиза, призначена Київським райсудом Харкова у справі про ДТП у центрі Харкова, внаслідок якої в жовтні 2017 року загинули шість людей, не змогла встановити, чи була обвинувачувана Олена Зайцева на момент аварії в стані наркотичного сп'яніння.

"Дати достовірну оцінку, чи була Зайцева в стані наркотичного або іншого сп'яніння, або під дією медичних препаратів, неможливо", - йдеться у висновку експертів, який зачитав у вівторок суддя Віктор Попрас.

Суд вирішив не допитувати експерта за відсутності одного з адвокатів О.Зайцевої Євгена Мельниченка.

Держобвинувачі заявили клопотання щодо продовження тримання під вартою обох обвинувачених у справі.

Самі обвинувачені та їхні адвокати заперечували проти задоволення клопотання і просили обрати запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою.

Потерпілі та їхні представники підтримали клопотання обвинувачення.

Суд пішов до нарадчої кімнати.

Раніше на засіданні у вівторок, 18 грудня, суд планував вивчати додаткову судово-медичну експертизу обвинувачуваної О.Зайцевої.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Ю.Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозру не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру по ч.3 ст. 286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово подовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали стосовно автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА