18:05 19.12.2018

Причиною загибелі росіянина в український колонії стало падіння з драбини - український омбудсмен

2 хв читати

Смерть громадянина РФ Валерія Іванова, який перебував у Дрогобицькій виправній колонії №40 (Львівська область), настала внаслідок нещасного випадку, повідомляється на офіційному сайті уповноваженого Верховної Ради з прав людини в середу.

"За інформацією Дрогобицької місцевої прокуратури, 9 грудня Валерій Іванов перебуваючи у кімнаті відпочинку для ув’язнених, вирішив закрутити лампочку, яка перегоріла. Для цього він заліз на складану драбину, проте не втримався та впав на спину. Потиличною частиною голови він ударився об смітник, унаслідок чого настала смерть", - ідеться в повідомленні.

За фактом смерті В.Іванова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України з позначкою "нещасний випадок".

Слідчі дії тривають. Остаточні результати судмедекспертизи очікуються через місяць.

Як повідомлялося, деякі українські ЗМІ повідомили, що росіянин, котрий відбував термін ув'язнення у тюрмі в м. Дрогобичі Львівської області, помер унаслідок нещасного випадку. В посольстві РФ в Україні підтвердили цю інформацію, при цьому не повідомили жодних подробиць смерті росіянина.

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявляє, що померлий в одній із колоній України громадянин РФ воював у складі незаконних збройних формувань на сході України проти українських військ, за що й був засуджений, однак російська сторона відмовилася його забирати за обміном на українського політв'язня.

Політик також зазначила, що на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу виступили з ініціативою забрати тіло померлого представники окремих районів Донецької та Луганської областей, а не консули РФ, незважаючи на те, що всі відповідні українські служби відразу поінформували їх про смерть російського громадянина та запропонували негайно зв'язатися з рідними, щоб ті забрали тіло.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА