18:10 19.12.2018

Прокуратура вимагає повернути громаді базу відпочинку під Харковом, продану втричі дешевше від її реальної вартості

2 хв читати
Прокуратура вимагає повернути громаді базу відпочинку під Харковом, продану втричі дешевше від її реальної вартості

Харківська місцева прокуратура №2 звернулася до Господарського суду області з позовом про визнання незаконним рішення про приватизацію бази відпочинку в Старому Салтові Вовчанського району Харківської області та визнання недійсним договору купівлі-продажу, укладеного між Харківською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю.

"У зв'язку з фактами, які свідчать про незаконність приватизації рекреаційного об'єкта, прокуратура звернулася до суду з вимогою повернути майно у власність територіальної громади", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

База відпочинку призначалася для оздоровлення працівників КП "Міськелектротранс" і перебувала у власності територіальної громади міста Харкова,

У лютому 2016 міськрада передала рекреаційний комплекс (понад 60 будиночків) в оренду приватній фірмі. Через півроку чиновники вирішили продати базу відпочинку орендарю. За майно ТОВ заплатило трохи більше 2,5млн грн (зокрема й ПДВ).

У прес-службі прокуратури Харківської області зазначають, що закон передбачає право орендаря позачергового викупу бази (без проведення торгів), але для цього він мав за погодженням з міськрадою провести ремонт приміщень, переоснащення або інші поліпшення на суму не менше 25% вартості самого комплексу .

Однак, за даними прокуратури, за півроку фірма-орендар не виконувала жодних робіт з облаштування бази відпочинку.

Крім того, за інформацією прокуратури, для продажу вартість бази було значно занижено.

"Наразі після передання майна в оренду її оцінили в 3,9 млн грн, а під час продажу оцінка без ПДВ становила трохи більше 2 млн грн. Водночас, за висновками експертів, ринкова вартість рекреаційного комплексу на момент приватизації становив 5,8 млн грн, тобто реальну вартість бази оцінювач занизив майже втричі. Варто зазначити, що при проведенні торгів, за комплекс на березі водойми учасники конкурсу могли запропонувати навіть більшу суму, яка у подальшому поповнила міський бюджет", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За фактом умисного заниження вартості бази розслідується кримінальне провадження. Підприємство, яке проводило оцінку, підозрюють у зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки (ч.3 ст.365-2 КК України). Досудове розслідування проводять органи поліції. Прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА