20:10 19.12.2018

Російська сторона пообіцяла Денісовій перевірити ситуацію з політв'язнем Клихом

2 хв читати
Російська сторона пообіцяла Денісовій перевірити ситуацію з політв'язнем Клихом

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала відповідь від радника президента РФ, голови Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова щодо політв'язня Станіслава Клиха - М.Федотов повідомив, що направив звернення до компетентних органів для перевірки ситуації зі станом його здоров'я.

"Сьогодні отримала від радника президента РФ, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайла Федотова відповідь на мій запит про стан здоров'я політв'язнів Станіслава Клиха та кримського татарина Едема Бекірова, а також щодо дотримання прав Олександра Шумкова. Очікуватиму реальних дій, щоб права наших громадян були забезпечені", - написала український омбудсмен на сторінці у Facebook у середу ввечері.

Вона проілюструвала свій пост фотокопіями відповідей М.Федотова. Так, у листі щодо С.Клиха зазначено, що Рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини направила звернення до компетентних органів РФ із проханням перевірити інформацію від українського омбудсмена й "у разі необхідності вжити заходів щодо забезпечення прав українського громадянина".

Аналогічна відповідь від М.Федотова стосувалася також Е.Бекірова і О.Шумкова.

Напередодні Л.Денісова повідомила про погіршення стану здоров'я українського політв'язня в РФ С.Клиха та його намір знову розпочати голодування.

"Стурбована невтішними новинами про стан здоров'я політв'язня Станіслава Клиха, якого утримують у виправній колонії Російської Федерації. Про погіршення самопочуття Станіслав Клих повідомив у відкритому листі. Зокрема, він пише, що стан його здоров'я критичний, можлива гангрена і є підозра на рак. Викликає занепокоєння те, що в такому стані Станіслав заявив про намір знову розпочати голодування", - написала Л.Денісова на сторінці у Facebook у вівторок.

Вона повідомила, що звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової та М.Федотова з вимогою негайно вжити заходів щодо забезпечення медичного догляду, а також діагностики та лікування хвороб, про які згадав С.Клих у своєму листі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА