20:57 19.12.2018

Корабель ВМФ Великої Британії прибув до Одеси для забезпечення свободи мореплавання

2 хв читати
Корабель ВМФ Великої Британії прибув до Одеси для забезпечення свободи мореплавання

Розвідувальний корабель HMS Echo (H87) британського Королівського військово-морського флоту вранці в середу ввійшов у гавань Одеського морського порту, повідомляється на сайті одеської філії Адміністрації морських портів України.

Домовленості про цей візит було досягнуто 21 листопада 2018 року під час перебування в Лондоні міністра оборони України Степана Полторака.

"Тоді, висловлюючи підтримку Україні, держсекретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон оголосив, що в Чорне море буде направлено корабель "для забезпечення свободи мореплавання в регіоні", - наголошується в повідомленні одеської філії АМПУ.

Головне призначення HMS Echo (H87) - проведення дослідницьких гідрографічних або геодезичних операцій (зокрема в інтересах підводного флоту) та підтримка амфібійних операцій, також можливе використання як корабля управління, протимінного застосування, пошуку та ідентифікації підводних об'єктів.

Для виконання поставлених завдань HMS Echo оснащений найсучаснішими системами збору даних, зокрема сканерами бокового огляду, багатопроменевим ехолотом, обладнанням для досліджень проб води та ґрунту тощо.

Озброєння корабля складається з трьох шестиствольних 7,62-мм кулеметів M134 Minigun, двох 20-мм зенітних скорострільних гармат "Ерлікон" і чотирьох великокаліберних кулеметів.

За інформацією прес-центру командування Військово-морських сил Збройних сил України, візит корабля триватиме до 22 грудня.

Як повідомляється на сторінці ВМС ЗСУ у Facebook, глава делегації Королівських Військово-морських сил командир корабля капітан 2-го рангу Метью Воррен висловив підтримку Великою Британією України та українських військових моряків, які перебувають у полоні Російської Федерації. Він також зазначив, що цей візит є черговим кроком Великої Британії на підтримку України, і наголосив на важливості об'єднання зусиль для гарантування безпеки в Чорноморському регіоні.

У свою чергу начальник штабу - перший заступник командувача ВМС ЗСУ віце-адмірал Андрій Тарасов наголосив, що це перший візит військового корабля в Україну після подій у районі Керченської протоки. За його словами, сила України полягає саме в єдності та потужній підтримці країн-партнерів, а Велика Британія однією з перших приходить на допомогу і є надійним другом навіть у складних ситуаціях.

Як повідомлялося, 18 грудня розвідувальний корабель "Еко" (HMS Echo) британського Королівського Військово-морського флоту увійшов до акваторії Чорного моря.

Після початку кризи на сході України в Чорне море регулярно заходять кораблі ВМС США та інших країн НАТО.

Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більше ніж 21 добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА