13:50 20.12.2018

Незалежний аудитор у лютому-квітні проаналізує органи прокуратури на відповідність європейським стандартам - Луценко

2 хв читати
Незалежний аудитор у лютому-квітні проаналізує органи прокуратури на відповідність європейським стандартам - Луценко

Незалежний аудитор здійснить функціональний аналіз системи органів прокуратури України в лютому-квітні 2019 року, заявляє генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Оголошую про початок аналізу відповідності структури прокуратури європейським стандартам, і будемо з коліс приймати їхні рекомендації, уточнювати, покращувати систему, щоб результативність нашої роботи суспільство відчувало в більш повній мірі", - сказав Ю.Луценко на прес-конференції в четвер у Києві.

Генпрокурор наголосив, що здійснення незалежного аудиту є його політичним рішенням, яке підтримали його заступники та західні партнери.

За його словами, після Адміністрації президента, яка робила такий аналіз ще в 2015 році, Генпрокуратура стала другою інституцією, в якій PricewaterhouseCoopers за підтримки Ради Європи здійснить функціональний аналіз процесів стратегічного планування в прокуратурі, організаційної структури та функціонального розподілу, наявні робочі процеси та поточні оперативні навантаження співробітників, процеси оцінки результативності роботи Генпрокуратури та завдання управлінського персоналу загалом.

"За рамками цієї роботи залишиться Спеціалізована антикорупційна прокуратура... а також військова прокуратура", - уточнив Ю.Луценко.

Він зазначив, що аудит здійснюватиметься з лютого до квітня 2019 року, а його підсумки буде оприлюднено в квітні-травні, проте повідомлятимуться і проміжні результати аудиту.

Ю.Луценко очікує, що в результаті аудиту отримає рекомендацію, якою має бути по-справжньому ефективна структура, якою має бути система оцінки роботи прокурорів, якою має бути взаємодія між апаратом і місцевими прокуратурами.

"Коротше кажучи, мають бути рекомендації про повну оптимізацію роботи наших підрозділів", - сказав він.

Генпрокурор наголосив, що ця робота вимагає великої відповідальності всього апарату прокуратури, "який, як і в кожному українському відомстві, не звик до зовнішнього, а тим більше за європейськими стандартами аудиту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА