14:30 20.12.2018

"Укрпошта" домовилася з ПФ про доставку пенсій і призупинила оптимізацію мережі відділень

2 хв читати
"Укрпошта" домовилася з ПФ про доставку пенсій і призупинила оптимізацію мережі відділень

Філії ПАТ "Укрпошта" в усіх областях України успішно провели переговори та підписали відповідні протоколи з регіональними управліннями Пенсійного фонду (ПФ) про доставку та виплату пенсій у 2019 році.

Як наголошується в повідомленні прес-служби "Укрпошти" в четвер, таких домовленостей було досягнуто після ухвалення рішення парламентом про виділення компанії 500 млн грн на покриття збитків, пов'язаних із послугою доставки пенсій.

Найближчим часом очікується укладення відповідних угод між ПФ і "Укрпоштою" у всіх регіонах України без винятку.

"Укрпошта продовжить виплачувати пенсії в 2019 році та доставляти їх, як і раніше, в усі населені пункти країни: як у великі міста, так і в найменші та найвіддаленіші села", - наводить слова генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського прес-служба.

У повідомленні компанії також наголошується, що на виконання доручення президента України щодо забезпечення діяльності мережі відділень поштового зв'язку в сільській місцевості, "Укрпошта" офіційно припиняє з 17 грудня поточного року всі дії, пов'язані з оптимізацією сільської мережі.

Крім того, буде проведено роботу з працевлаштування на вакантні посади колишніх працівників, в разі їхнього звернення.

"Наразі в "Укрпошті" незаповненими залишаються 1188 вакансій листонош і 667 вакансій операторів", - наголосили в компанії.

В "Укрпошті" зазначили, що найближчим часом планується відновити роботу понад 50 відділень зв'язку та запустити в роботу 11 нових відділень до кінця року. "Укрпошта" також активно співпрацюватиме з місцевими громадами, де відділення зв'язку залишаються закритими через технічні причини, пов'язаними з неможливістю їхньої подальшої експлуатації або через їхню неукомплектованість.

Як повідомлялося, раніше "Укрпошта" заявила про те, що підвищить зарплати рядовим співробітникам і не закриватиме відділення.

Президент України Петро Порошенко вважає неприпустимим збільшення тарифів на доставку пенсій, звільнення листонош і закриття поштових відділень у сільській місцевості, а також просить генерального директора "Укрпошти" переглянути розмір своєї зарплати в бік зменшення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА