14:56 20.12.2018

ВР законодавчо закріпила право навчальних закладів здавати в оренду приміщення під столові та інші соціально-побутові об'єкти

2 хв читати
ВР законодавчо закріпила право навчальних закладів здавати в оренду приміщення під столові та інші соціально-побутові об'єкти

Верховна Рада законодавчо врегулювала можливість освітніх закладів здавати в оренду приміщення для надання соціально-побутових послуг учасникам навчального процесу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект (№9425) про внесення змін до ст. 80 закону "Про освіту" за основу та в цілому підтримали 238 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Згідно з ухваленими змінами до закону, як раніше, об'єкти і майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації або використанню за освітнім призначенням.

Однак тепер закон встановлює, що освітні заклади можуть здавати свої об'єкти і майно в оренду для надання послуг, які не можуть забезпечити самі і які пов'язані з забезпеченням навчального процесу або обслуговуванням учасників освітнього процесу.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, з січня 2018 року регіональні відділення Фонду державного майна України (ФДМ) почали відмовляти суб'єктам підприємницької діяльності в укладанні та переукладання договорів оренди для розміщення на території навчальних закладів їдалень, буфетів та інших соціально-побутових об'єктів, зазначаючи, що вони не відповідають освітнім призначенням.

Відділення ФДМ посилаються на розпорядження ч. 4 ст. 80 закону "Про освіту" від вересня 2017 року і враховують висновки Верховного Суду в постанові від січня 2018 року.

"Унаслідок цього суб'єктам підприємницької діяльності, які надавали на території вищих навчальних закладів послуги громадського харчування, відмовлено в укладенні або в продовженні дії договорів оренди, що позбавило співробітників і студентів вищих навчальних закладів можливості харчуватися на території навчального закладу", - йдеться в супровідному документі.

Закон набуде чинності наступного дня після його оприлюднення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА