16:51 20.12.2018

Військовополонених українських моряків схиляють до укладення досудової угоди, стверджує їхній адвокат

2 хв читати
Військовополонених українських моряків схиляють до укладення досудової угоди, стверджує їхній адвокат

Слідчі пропонують військовополоненим українським морякам, які перебувають у московському СІЗО, укласти досудову угоду, яка передбачає визнання провини, повідомив "Інтерфаксу" (interfax.ru) адвокат одного з обвинувачених Микола Полозов.

"Ми знаємо, що це співробітники ФСБ, і зазначу, що це не поодинокий якийсь випадок, наразі нам вже відомо про сім таких випадків. Моряки розповідають своїм адвокатам, що до них приходять три людини та пропонують укласти досудову угоду, при цьому нікого із захисників слідчі не запрошують для участі в допиті, називаючи це бесідою", - сказав М.Полозов.

Він зазначив, що обвинувачені відмовляються від пропозиції співробітників ФСБ, оскільки вважають себе військовополоненими.

"Скажу більше, що залучаються навіть сусіди у камері моряків, які ведуть з ними розмови про нібито користь досудової угоди. Я вважаю, що такі дії з боку слідства абсолютно незаконні та порушують права наших підзахисних на захист. Слідство намагається скористатися незнанням іноземними громадянами російського законодавства, щоб полегшити собі роботу, адже, якщо вони визнають провину, то і розслідувати вже буде нічого", - пояснив адвокат.

Він наголосив, що адвокати оскаржать дії слідчих, а також звернуться до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-Морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Українські судна прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення буксир і катери відконвоювали до Керчі.

24 українців на захоплених суднах ВМС ЗСУ заарештували за рішенням судів Сімферополя і Керчі (анексувати Росією Крим) до 25 січня 2019 року.

Пізніше військовополонених моряків було етаповано до москвовського СІЗО "Лефортово", а трьох поранених під час обстрілу суден російськими силовиками - до медблоку слідчого ізолятора "Матроська тиша".

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА