19:43 20.12.2018

Майже всі активи екс-чиновників часів Януковича, зокрема Азарова, заарештовані в Україні та за кордоном

2 хв читати
Майже всі активи екс-чиновників часів Януковича, зокрема Азарова, заарештовані в Україні та за кордоном

У Генеральній прокуратурі України наголошують, що практично всі активи колишніх високопоставлених чиновників часів президента Віктора Януковича, зокрема екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова, заарештовані у рамках справ в Україні та за кордоном.

"Практично всі виявлені активи колишніх високопоставлених чиновників (оточення) часів Януковича, у тому числі М.Азарова, заарештовані в рамках відповідних кримінальних проваджень як в Україні, так і за кордоном. Арешт згаданих активів у кримінальних провадженнях триватиме незалежно від дії адміністративних санкцій ЄС та Швейцарії", - написав речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook у четвер, коментуючи інформацію про зняття судом ЄС санкцій з М.Азарова.

За його словами, ці активи можуть бути повернені в Україну після набуття законної чинності відповідними рішеннями суду.

А.Лисенко також зазначив, що скасування судом ЄС прийнятих у попередні роки рішень Ради ЄС щодо продовження санкцій стосовно окремих осіб не впливає на чинний санкційний режим Євросоюзу.

Він навів дані щодо санкцій: станом на сьогодні адміністративні санкції ЄС діють стосовно 13 українських колишніх високопоставлених чиновників, Швейцарії - стосовно 18.

Речник Генпрокуратури також нагадав, що, як стало відомо 20 грудня, уряд Швейцарії вирішив продовжити ще на рік санкції стосовно оточення екс-президента В.Януковича.

Як повідомляли ЗМІ, суд ЄС 19 грудня анулював санкції, запроваджені стосовно екс-прем'єра України Миколи Азарова в 2014 році та продовжені в 2015-му. Водночас це рішення не означає виключення М.Азарова з чинного санкційного списку Євросоюзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА