20:29 20.12.2018

ЗЗФ може зупинитися з 1 січня через проблеми з погодженням ДП "Енергоринок" договору на постачання е/е

2 хв читати
ЗЗФ може зупинитися з 1 січня через проблеми з погодженням ДП "Енергоринок" договору на постачання е/е

ПрАТ "Запорізький завод феросплавів" (ЗЗФ) може зупинитися з 1 січня 2019 року через відсутність погодження з боку ДП "Енергоринок" щодо укладення договору на постачання електроенергії.

Як повідомляється в офіційній інформації підприємства в четвер, через "недолугість чиновників ДП "Енергоринок" є ризик зупинки ЗЗФ".

"Станом на 19 грудня 2018 року через відсутність зі сторони ДП "Енергоринок" погодження примірників договорів купівлі-продажу електричної енергії ПрАТ "ЗЗФ" не може з 1 січня 2019 року укласти договір на її купівлю. Це ставить під загрозу роботу нашого підприємства", - констатується в заяві ЗЗФ.

При цьому зазначено, що для запобігання зупиненню підприємство підготувало листа-звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, секретаріату ради ОРЕ і ДП "Енергоринок".

"Щоб виробництво на ЗЗФ не зупинилось, ДП "Енергоринок" необхідно виконати свою роботу - затвердити примірники договорів. Це дасть можливість ПрАТ "ЗЗФ" купувати електричну енергію згідно з чинним законодавством", - резюмується в заяві компанії.

У свою чергу в листі голови правління ЗЗФ Павла Кравченка, копію якого має агентство "Інтерфакс-Україна", констатується, що завод є найбільшим споживачем електроенергії в Запоріжжі, який щомісяця споживає і своєчасно оплачує близько 135 млн кВт/год. Підприємство закуповує електроенергію на оптовому ринку електроенергії відповідно до договору з ДП "Енергоринок", термін дії якого закінчується 31 грудня 2018 року.

При цьому зазначено, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) у жовтні поточного року видала ЗЗФ ліцензію на право здійснення господарської діяльності з постачання електроенергії споживачам. Із цією метою було укладено договір із ПАТ "Запоріжжяобленерго" (оператор системи розподілу електроенергії). Однак поки що немає договору з ДП "Енергоринок" для купівлі електроенергії в ОРЕ, оскільки зразки типових договорів наразі не погоджено, а кінцевий термін подання заявок у ДП на покупну електроенергію в січні 2019 року - 25 грудня 2018 року, при цьому перший платіж за цю електроенергію має бути здійснений по 26 грудня включно.

Відсутність договору призведе до припинення постачання електроенергії на підприємство.

Щоб уникнути такої ситуації, голова правління ЗЗФ закликає ДП "Енергоринок" негайно затвердити відповідний типовий зразок договору, резюмує П.Кравченко в листі до перерахованих вище організації і відомств.

ЗЗФ - один із трьох українських виробників цієї продукції. Частка внутрішнього ринку в його постачаннях становить 30-35%. Продукція експортується до країни СНД, Євросоюзу, Азії, Африки.

Марганцеву руду підприємство імпортує з метою досягнення необхідного хімічного складу феросплавів.

Бізнес ЗЗФ, Нікопольського заводу феросплавів, Стахановського ЗФ (розташований на НКТ), Покровського (раніше - Орджонікідзевського) і Марганецького гірничо-збагачувальних комбінатів до націоналізації організовував ПриватБанк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА