07:21 21.12.2018

УПЦ (МП): Ніяких підстав для зміни назви у нас немає

2 хв читати
УПЦ (МП): Ніяких підстав для зміни назви у нас немає

Ніяких юридичних підстав для зміни назви згідно прийнятого Верховною Радою України закону №5309 про назву релігійних організацій з центром у РФ у нас немає, заявив представник УПЦ (МП) архієпископ Климент в ефірі "Громадського".

"Мені здається, цей закон до нашої церкви ніякого відношення не має, так як, ніяк ніде не прописано, що ми маємо відношення, субординацію, управління з якимось закордонним центром, де є держава-агресор. У нашій церкві немає ніяких підстав змінювати назву відповідно з цим законом, тому що наш керівний центр не знаходиться в державі агресора. Це, напевно, про когось іншого", - зазначив він.

Верховна Рада в четвер, 20 грудня, прийняла в цілому закон, який зобов'язує Українську православну церкву (Московського патріархату) в своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ). Відповідний проект закону (№5309) про внесення змін до закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назви релігійних організацій за основу і в цілому підтримали 240 народних депутатів.

Документ передбачає, що релігійна організація, яка входить до структури релігійної організації з центром в державі, яка вчинила військову агресію проти України і тимчасово окупувала її територію, зобов'язана в назві відображати належність до такої релігійної організації за межами країни. Така релігійна організація в Україні буде зобов'язана в своїй статутній назві повністю вказувати назву тієї організації, частиною якої вона є, і центр якої знаходиться за межами України, з допустимим додаванням слів "в Україні".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА