08:18 21.12.2018

Трамп наказав скоротити чисельність американських військ в Афганістані

2 хв читати
Трамп наказав скоротити чисельність американських військ в Афганістані

Президент США Дональд Трамп віддав розпорядження про виведення з Афганістану частини американських військових, повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела з числа офіційних осіб.

Джерела зазначили, що американський військовий контингент в Афганістані планується скоротити приблизно на 7 тис. осіб у найближчі тижні.

Наразі в Афганістані налічується 14 тис. військовослужбовців армії США.

Видання зазначає, що рішення про скорочення контингенту в Афганістані практично збіглося за часом з оголошенням про виведення 2 тис. американських військових з Сирії.

"Якщо підсумувати, то виведення військ з Сирії і ймовірне скорочення чисельності військових в Афганістані є драматичним зрушенням у підході США до дій у гарячих точках світу і є відображенням неприйняття Трампом залучення в тривалі військові катаклізми з їх високою вартістю і жертвами з боку американців", - йдеться в публікації.

Газета наводить заяву одного з джерел: "Думаю, це свідчить про те, наскільки серйозне прагнення президента вибратися з конфліктів".

The Wall Street Journal пише, що рішення Д. Трампа щодо Сирії, як і рішення з питань зовнішньої політики, які приймалися раніше, зокрема, про вихід з ядерної угоди стосовно іранського атома, приймалося без узгодження з членами президентської команди.

Це говорить про те, що Д.Трамп воліє "закріпити своє прагнення до прийняття ключових рішень з питань національної безпеки самостійно або в невеликих групах, в тому числі з радником з національної безпеки Джоном Болтоном".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА