12:53 21.12.2018

Оформлення віз у міжнародних аеропортах України припиняється з 1 січня - МЗС

1 хв читати
Оформлення віз у міжнародних аеропортах України припиняється з 1 січня - МЗС

Україна з 1 січня 2019 року припинить оформлення віз для іноземних громадян у міжнародних аеропортах, повідомив державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць.

"З 1 січня припиняється оформлення віз у міжнародних аеропортах і розширюється функціонал електронної візи", - сказав А.Заяць в інтерв'ю виданню LB.ua.

За його словами, в МЗС визнали, що оформлення віз в аеропорту - несучасна й неефективна методика, оскільки частина іноземців не розмовляє англійською, частина іноземців не має банківської картки, якою можна сплатити консульський збір.

Однак за 11 місяців 2018 року в аеропортах України було оформлено близько 35 тис. віз.

Держсекретар пояснив, що тепер функціонал електронної візи буде розширено за рахунок збільшення кількості держав, громадяни яких зможуть її оформити, а також розширюється перелік підстав для її видачі.

"Зараз підставою є тільки туристична або ділова поїздка. З 1 січня до цього додаються лікування, приватні поїздки для відвідування родичів. Додаються візи для журналістів. Отже, електронними візами ми перекриваємо практично всі не імміграційні типи подорожей", - зазначив дипломат.

Він уточнив, що вартість електронної візи буде встановлено з 1 січня на рівні $85, тоді як консульський тариф візи для в'їзду в Україну встановлено на рівні $65.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА