17:00 21.12.2018

Політолог прогнозує, що в другому турі президентських виборів-2019 року зустрінуться Тимошенко і Порошенко

2 хв читати
Політолог прогнозує, що в другому турі президентських виборів-2019 року зустрінуться Тимошенко і Порошенко

У другому турі президентських виборів 2019 року зустрінуться лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко та нинішній президент України Петро Порошенко, переконаний директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Якщо говорити про мої прогнози, то я думаю, що в другому турі зустрінуться Тимошенко і Порошенко... Жовту майку лідера весь цей рік несла Юлія Тимошенко. Нинішній президент і його партійна машина – "БПП" цілий рік намагалися наздогнати партію "Батьківщина" для того, щоб якось зрівняти шанси й отримати доступ до другого туру", - сказав В.Карасьов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він переконаний, що наразі П.Порошенко не зміг гарантувати собі місце в другому турі президентських виборів і шанси є у багатьох політиків, зокрема лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, лідера "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка, а також актора Володимира Зеленського.

"З одного боку, В.Зеленський може подобатися як політик, як людина. Я не кажу про його артистичний талант, але потрібно розуміти, чи є команда. Потрібно щодня вирішувати виклики та не допускати нових... Якщо він виграє президентські вибори, то не зможе бути хорошим президентом - він ще не готовий до цього", - додав В.Карасьов.

Експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко вважає, що в українській політиці така тривала підтримка лідера партії "Батьківщина" безпрецедентна.

"Усі попередні вибори в ОТГ фіксували значну підтримку партії "Батьківщина", а відповідно лідера цієї партії Юлії Тимошенко. Справедливо сказати, що весь 2018 рік вона демонструвала лідерство, при цьому це лідерство з тенденцією до зростання", - упевнений політолог.

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко не зміг відповісти, чи вдасться Ю.Тимошенко зберегти лідерство в президентському рейтингу.

"Вона тримає лідерство в зростаючих за своєю жорстокістю президентських перегонах... Наразі складно сказати чи зможе вона зберегти цей темп", - резюмував політолог.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА