17:31 21.12.2018

Суд відпустив під заставу поліцейських, підозрюваних у побитті та вимаганні в метро Харкова

2 хв читати

Харківський апеляційний суд визначив застави раніше взятим під варту чотирьом працівникам сектора патрульної поліції в метрополітені, підозрюваним у насильстві стосовно затриманих.

"Трьом суд призначив застави в сумі майже 140 тис. грн із кожного, четвертому – майже 110 тис .грн... На жаль, це рішення суду не оскаржується, тому ми не можемо піти кудись далі й добиватися справедливості в цьому питанні" , - сказала журналістам у п'ятницю прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Вона наголосила, що позиція прокуратури залишилася незмінною.

"На всіх етапах слідства ми вважали, що всі підозрювані в цьому кримінальному провадженні, незалежно від їхнього ступеня участі в злочині, мали перебувати під вартою, оскільки це люди, наділені владою та повноваженнями, люди, які справді можуть впливати на свідків і на потерпілих", - сказала В.Дубовик.

За її словами, в справі наразі шестеро підозрюваних і п’ять епізодів. Призначено низку експертиз, допитано понад 20 осіб, здійснено кілька слідчих експериментів, зокрема і впізнання.

Як повідомлялося, наприкінці вересня прокуратура Харківської області оголосила про підозру у вчиненні посадових злочинів чотирьом працівникам сектора патрульної поліції, що несли службу на станції метро "Південний вокзал", яких було викрито за матеріалами управління внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Їм інкримінуються злочини за ч. 2 ст. 365 ч. 3 ст. 368 (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством, одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб) КК.

На початку жовтня про підозру в перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України), було оголошено ще двом працівникам сектора патрульної поліції в метрополітені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА