20:13 21.12.2018

Ще два вертольоти Н-225 Airbus Helicopters буде поставлено до України протягом найближчих тижнів

3 хв читати
Ще два вертольоти Н-225 Airbus Helicopters буде поставлено до України протягом найближчих тижнів

Постачання до України ще двох важких вертольотів Н-225 французької Airbus Helicopters вантажопідйомністю 11 тонн у рамках програми створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільної оборони в Україні намічено вже на найближчий час, повідомила в п'ятницю прес-служба Airbus Helicopters.

"Наступні два вертольоти H225 поповнять флот (системи) уже протягом наступних тижнів", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в п'ятницю в Києві за участю керівництва держави відбулася урочиста церемонія передання українському замовнику перших двох французьких Н-225, поставлених до України в рамках масштабного контракту Airbus Helicopters об'ємом EUR 0,55 млрд на поставку МВС 55 французьких багатоцільових вертольотів.

Як уточнюють у Airbus Helicopters, один із поставлених Н-225 призначений для пошукових і рятувальних операцій та експлуатуватиметься ДСНС. Другий вертоліт - використовуватиме Національна гвардія України для охорони громадського порядку. Перед постачанням до України обидва вертольоти пройшли тримісячне переобладнання у Франції.

Загалом у рамках контракту до України буде поставлено 21 переобладнаний вертоліт моделі H225, 10 нових вертольотів моделі H145, і 24 нових вертольоти моделі H125, уточнюється в повідомленні.

"Один із таких кроків - підтримка МВС України зі створення спеціального центру з підготовки пілотів і технічного обслуговування вертольотів в Україні", - наводить прес-служба слова виконавчого віце-президента Airbus Helicopters із клієнтської підтримки та післяпродажного обслуговування Матьє Луво (Matthieu Louvot).

Як повідомлялося, згідно з укладеною у травні міжурядовою угодою між Україною та Францією, а також підписаним у липні контрактом МВС з Airbus Helicopters, французька сторона забезпечить до 2021 року постачання 55 вертольотів класу Н-225, H-145 і H-125 загальною вартістю EUR 0,55 млрд для створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільної оборони в Україні. Закуповувану європейську вертолітну техніку експлуатуватимуть підрозділи ДСНС, Прикордонної служби та Нацгвардії.

Фінансування угоди забезпечуватиметься за рахунок синдикованого кредиту Казначейства Франції та консорціуму французьких банків на чолі з Credit Agricole Corporate&Investment Bank обсягом EUR475 млн, який буде надано під держгарантії терміном на шість років.

За словами президента Петра Порошенка, другим етапом реалізації програми співпраці з франко-німецьким консорціумом Airbus має стати постачання бойових вертольотів для ЗСУ.

"У рамках доповнень до цього контракту, ми повинні також мати і бойові вертольоти Airbus... Це було чітко наголошено (за переговорів під час підготовки контракту-ІФ), і другим етапом (реалізації контракту) буде саме цей напрям", - сказав він на церемонії передання перших двох машин українській стороні в п'ятницю в Києві.

Глава держави висловив упевненість, що масштабна програма співпраці з франко-німецьким оборонним консорціумом Airbus не має вплинути на реалізацію національної програми розвитку вертольотобудування України.

П.Порошенко наголосив, що потреба України у вертольотах виключно висока, і співпраця з європейськими партнерами, за його словами, підвищить конкуренцію і прискорить темпи модернізації вітчизняної вертолітної техніки.

В українському оборонному секторі масштабний контракт з Airbus Helicopters викликав, зокрема, критичні оцінки: сучасне виробництво модернізованих багатоцільових Мі-8МС і Мі-2 МС налагоджено сьогодні на потужностях ПАТ "Мотор-Січ" (Запоріжжя). Водночас, за даними французьких ЗМІ, 40% продукції вертолітної техніки, що закуповується, і зокрема, важкі H225, перебували раніше в експлуатації французької лізингової Parilease, дочірньої компанії BNP Paribas.

Прихильники угоди очікують, що вона дасть змогу Україні активізувати ВТС із країнами ЄС, і насамперед із Францією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА