21:55 21.12.2018

Сенцов не має наміру працювати в російській колонії

2 хв читати
Сенцов не має наміру працювати в російській колонії

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов не збирається працювати в російській колонії, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

"Він не збирається працювати і не бажає бути причетним до будь-якого виробництва. Може він і може залучатися до праці, але це поняття відносне: легка, важка. Може це праця в бібліотеці", - цитує в п'ятницю видання Крим реалії адвоката О.Сенцова.

Також Д.Дінзе сказав, що не може "ні підтвердити, ні спростувати" інформацію про виписку О.Сенцова з медичної частини виправної колонії в Лабитнангі.

"Зараз я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Я буду у нього тільки в середині січня і дізнаюся про це вже безпосередньо на місці", - заявив Д.Дінзе.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного угруповання. О.Сенцов вину не визнав, усі звинувачення заперечує.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, "утримуваних в РФ". Під час голодування медичний персонал колонії підтримував його життя поживними сумішами.

О.Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу початку примусового годування. При цьому режисер вважає, що мети голодування досягнуто.

26 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив в ефірі радіостанції "Ехо Москви", що у О.Сенцова в результаті голодовки виявлено "органічне ураження "серця, печінки і нирок".

Здоров'я залишає бажати кращого, принаймні, ті органічні зміни, які у нього були, можливо, пройдуть. Поки 100% прогнози дати ніхто не може з приводу його здоров'я. Лікування триває, і коли закінчиться, невідомо", - заявив Д.Дінзе.

Зі свого боку правозахисниця Тетяна Щур повідомила, що О.Сенцову три тижні не видають посилку з теплими речами і продуктами харчування, повідомлення про яку прийшло в колонію в Лабитнангі в кінці листопада.

У листопаді уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сакс повідомляв, що стан здоров'я О.Сенцова задовільний, але поки не дозволяє виписати його з медчастини виправної колонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА