08:07 22.12.2018

Французькі "жовті жилети" готуються до протестів

2 хв читати
Французькі "жовті жилети" готуються до протестів

У Франції на суботу знову заплановано кілька акцій протесту "жовтих жилетів", повідомляють місцеві ЗМІ.

На сторінці в Facebook, де анонсовано акції, йдеться, що взяти участь у протестах в Парижі планують 6,2 тис. осіб. "Цікавляться" протестами близько 35 тис. користувачів соцмережі.

Тим часом, "жовті жилети" ще не визначилися з точним місцем акції у французькій столиці.

За деякими даними, учасники протесту мають намір зібратися також у Версалі. З цієї причини керівництво відомого палацово-паркового комплексу цього міста прийняло рішення закрити замок для відвідування в суботу.

За даними телеканалу БФМ-ТВ, "жовті жилети" мають намір провести акції протесту в низці інших міст, в тому числі в Ліоні, Діжоні та Рені.

Спостерігачі відзначають, що суботні протести будуть менш масовими. На їхню думку, зниження активності "жовтих жилетів" багато в чому пов'язане з заходами щодо допомоги нужденним французам, про які раніше оголосив президент Франції.

У середині листопада у Франції почалися масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовувалися рухом "жовті жилети" і традиційно проводилися по суботах. Спочатку "жовті жилети" протестували проти планів щодо підвищення цін на бензин, проте з часом рух став висловлювати невдоволення діями влади в цілому - особливо - недостатньою, з їхньої точки зору, допомогою держави найменш забезпеченим громадянам.

Пізніше президент Франції Емманюель Макрон у телезверненні до народу оголосив про низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища населення. Так, він заявив, що з наступного року у Франції на 100 євро буде збільшений щомісячний мінімальний розмір оплати праці, передбачені заходи щодо поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години оплачуватиметься без стягнення податків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА