08:33 22.12.2018

Україна повертає з США картину, викрадену під час Другої світової війни

2 хв читати
Україна повертає з США картину, викрадену під час Другої світової війни

В Україну зі Сполучених штатів Америки повернеться вивезене під час Другої світової війни з Дніпропетровського художнього музею полотно художника Михайла Паніна, повідомили в посольстві України в США.

"Посольство України в США разом зі Службою зовнішньої розвідки України у співпраці з ФБР проводять процедуру повернення картини художника Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною", яка під час Другої світової війни була втрачена з Дніпропетровського художнього музею і згодом виявилася в США", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук у п'ятницю ввечері.

Дипломати підкреслили, що "це перший результативний випадок співпраці на офіційному державному рівні України і США в поверненні пам'яток культурної спадщини, незаконно вивезених за кордон".

"Зараз триває фінальний етап розгляду судом позову, за результатами якого картина повинна бути офіційно повернута Сполученими Штатами в Україну. Для підтвердження походження картини саме з Дніпропетровського музею посольство передало до суду необхідні докази і очікує передачі полотна", - сказано в повідомленні.

Разом з тим посол Валерій Чалий отримав лист від американців, у яких картина перебувала останніх тридцять років, і які не знали про те, що вона була вкрадена. Вони вітають відновлення справедливості і висловили впевненість, що ця художня спадщина повернеться до своїх правомочних власників - народу України.

Зі свого боку посол України в США подякував американцям за "відповідальну позицію в дусі стратегічного партнерства двох держав і дружби їх народів".

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА