13:28 22.12.2018

СБУ заблокувала у 2018 році понад 300 інтернет-ресурсів, які використовує РФ у гібридній війні проти України

1 хв читати
СБУ заблокувала у 2018 році понад 300 інтернет-ресурсів, які використовує РФ у гібридній війні проти України

Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України цього року заблокував доступ до понад 300 інтернет-ресурсів, які РФ використала для ведення гібридної війни проти України, а міжнародні злочинні угрупування - для поширення деструктивного інформаційного контенту.

Як повідомив у суботу прес-центр СБУ, у 2018 році особлива увага приділялася профілактиці правопорушень в інформаційній сфері. Зокрема, вжито заходів превентивного впливу щодо 220 адміністраторів інтернет-спільнот, які поширювали в мережі матеріали деструктивного змісту на аудиторію понад 10 млн користувачів Інтернету.

Таким чином, спецслужба не допустила вчинення злочинів, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Слідчі підрозділи СБУ здійснюють досудові розслідування в рамках 83 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів спільнот антиукраїнського спрямування, які свідомо поширювали заклики до повалення конституційного ладу і державної влади, масових заворушень та інших протиправних дій. В поточному році в рамках таких справ 23 особам повідомлено про підозру, винесено 15 обвинувальних вироків суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА