15:45 22.12.2018

Суд продовжив арешт майна кондитерської корпорації Roshen у Липецьку

2 хв читати
Суд продовжив арешт майна кондитерської корпорації Roshen у Липецьку

Басманний суд Москви в грудні 2018 року вкотре продовжив арешт нерухомого майна та земельних ділянок Липецької кондитерської фабрики "Рошен" на три місяці, повідомила кондитерська корпорація Roshen.

Відповідно до прес-релізу корпорації в суботу, до того ж, арбітражні суди різних інстанцій скасували забезпечувальні заходи, які не дозволяли раніше податковим органам здійснювати будь-які дії з майном Липецької кондфабрики до розгляду справ у судах по суті.

"Швидкість і однаковість прийнятих рішень щодо скасування забезпечувальних заходів (які податкові органи до цього неодноразово та безуспішно намагалися скасувати протягом трьох років) викликають дуже великі сумніви в неупередженості та незалежності суддів, що прийняли ці судові акти. Вважаємо, що ці судові акти базуються не на законі та прийняті під тиском", - зазначили в Roshen.

У результаті скасування забезпечувальних заходів усі гроші, які перебували на рахунках, призначені для заробітної плати персоналу, що залишився на Липецькій кондфабриці, було знято в рахунок сплати податків, пені та штрафів, донарахування яких Roshen не визнає і заперечує в арбітражному суді.

"Корпорація Roshen ніколи не визнавала і не визнає законність рішень, ухвалених податковою службою РФ, і пред'явлених слідством обвинувачень і продовжить оскаржувати їх законність у російських і міжнародних інстанціях", - заявили в корпорації.

Корпорація "Рошен" належить до топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. До неї входять Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики та Вінницький молочний завод (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина). Виробничу діяльність Липецької фабрики (РФ) було зупинено з 1 квітня 2017 року.

Мережа фірмових магазин Roshen в Україні налічує 50 магазинів у п'яти регіонах України. Перший відкрився у 2009 році в Києві. Корпорація щороку відкриває в середньому п’ять-шість фірмових магазинів.

Згідно з підписаним П.Порошенком у січні 2016 року договором, він передав свою 85-відсоткову частку в корпорації до незалежного сліпого трасту (blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель трасту має також чотирирічну довіреність на переговори про продаж активів. Президенту корпорації Roshen В'ячеславу Москалевському належать 13% через інвестфонд "Кондитерінвест", іще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА