07:11 23.12.2018

Держкіно виділить понад 2 млн грн для зйомок нового фільму

2 хв читати
Держкіно виділить понад 2 млн грн для зйомок нового фільму

Державне агентство з питань кіно профінансує на понад 2 млн грн новий український фільм "У-777. Перемога над смертю", повідомила прес-служба Держкіно.

"22 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією "Три-я-да Продакшн" контракт про надання кінопроекту "У-777. Перемога над смертю" державної фінансової підтримки розміром 2 млн 096 тис. 956 грн, що і становить загальну вартість виробництва фільму", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, кінопроект став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером картини є Ігор Вісневський, автором сценарію - Олена Моренцова-Шулик. Продюсер фільму - Сергій Баранов.

За інформацією прес-служби, в історико-біографічній художньо-документальній стрічці "У-777. Перемога над смертю" розповідається про вихідця із Західної України Євгена Грицяка, який став одним з керівників повстання в Норильських таборах 1953 року.

"Усе його життя було викликом тодішній системі, випадком, коли залишитися в живих було неможливо. Він - українець, юний оунівець, воїн, політичний в'язень, постійна жертва політики КДБ, український йог. Але очолити повстання полонених сталінського концтабору означало "останній етап", - розповіли автори фільму.

За словами режисера О.Моренцової-Шулик, "якщо спробувати прямо переказати події тих днів, то вийде історія про героя, який без страху і сумнівів жертвує собою в ім'я інших. Але це не так".

"Повстання здійснюють не люди без страху і сумнівів, а люди, які бояться втратити власну гідність. Це фільм про низку сумнівів, страхів, компромісів, зрад, спілок і чвар, про нескінченний розпач і величезну надію однієї людини, одного народу, однієї країни" , - розповіла вона.

Відзначається, що прем'єра фільму "У-777. Перемога над смертю" в Україні запланована на осінь 2019 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА