08:08 23.12.2018

Забруднені мінами території на сході України стають однією з головних загроз життю і здоров'ю громадян

2 хв читати
Забруднені мінами території на сході України стають однією з головних загроз життю і здоров'ю громадян

Під час третього засідання Міжвідомчої комісії при Кабінеті міністрів України обговорено питання мінної небезпеки, застосування і реалізації норм міжнародного гуманітарного права та дотримання Україною своїх зобов'язань, повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

"Забруднені мінами території на сході України стають однією з головних загроз життю і здоров'ю цивільних. Чи не поодинокими є повідомлення про жертви серед населення, в тому числі і дітей", - зазначив Ю.Клименко на своїй сторінці в Фейсбуці.

Крім того, за його словами, на території Луганської області протягом року Міністерство з питань тимчасово окупованих територій (МінТот) і уряд Швейцарської конфедерації реалізували пілотний проект інформування громадян, які проживають поблизу лінії зіткнення, про правила поведінки в ситуаціях, пов'язаних з вибухонебезпечними предметами.

Відзначається, що на реалізацію цього проекту з державного бюджету на 2019 рік виділили 5 млн грн.

"Пілотним в Луганській був Попаснянський район. З огляду на позитивні результати проекту та значні небезпечні території, для його продовження з держбюджету на 2019 рік виділено п'ять мільйонів гривень. Основні зусилля будуть спрямовані на зниження ризиків для життя і здоров'я шляхом проведення навчальних заходів для населення", - сказано в повідомленні.

В інформації зазначається, що в цілому протимінна діяльність включає п'ять головних компонентів - власне розмінування, інформування щодо мінної небезпеки, допомога і реабілітація потерпілих, адвокація та утилізація боєприпасів.

"Нещодавно Верховна Рада прийняла Закон України "Про протимінну діяльність", тому сподіваємося, що ця проблема буде вирішуватися комплексно", - зазначив Ю.Клименко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА