08:24 23.12.2018

Трамп назвав позерством вихід у відставку спецпредставника з боротьби з ІД

2 хв читати
Трамп назвав позерством вихід у відставку спецпредставника з боротьби з ІД

Президент США Дональд Трамп назвав позерством рішення свого спецпредставника з питань боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" піти у відставку. Про це американський лідер написав у своєму Twitter.

"Бретт Макгурк, якого я не знаю, був призначений президентом Обамою в 2015 році. Він мав піти в лютому, але пішов у відставку прямо перед цим. Позер? Фейкові новини роздмухують величезну подію з нічого!", - написав Трамп.

У заяві про відставку Макгурк вказав, що не згоден з рішенням американського президента вивести війська з Сирії. За словами спецпредставника, хоча ІД і позбулася організаційної структури, бойовики поки ще остаточно не переможені. Макгурк вважає, що виведення військовослужбовців з Сирії може спровокувати відродження угруповання.

У відповідь президент США написав, що якби хто-небудь інший, окрім "вашого улюбленого президента Дональда Дж. Трампа, оголосив, що після знищення ІД у Сирії ми збираємося повернути наші війська додому (щасливими і здоровими), ця людина стала б найпопулярнішим героєм в Америці". "Замість цього я сильно постраждав від фейкових новин. Божевілля!", - поскаржився Трамп.

Напередодні американський лідер повідомив, що міністр оборони США Джеймс Меттіс, який очолював Пентагон протягом останніх двох років, пішов у відставку. За інформацією Reuters, Меттіс написав заяву про відхід у відставку за власним бажанням. У листі він висловив упевненість, що незабаром Пентагон очолить людина, яка матиме схожі погляди з Трампом. Меттіс у 2010-2013 роках обіймав посаду голови Центрального командування Збройних сил США, однак був знятий з цієї посади Обамою через агресивну риторику на адресу Ірану.

"Коли президент Обама безславно звільнив Меттіса, я дав йому другий шанс. Деякі думали, що я не повинен цього робити, але я вирішив, що повинен. Цікаві відносини - але я також дав усі ресурси, яких у нього ніколи не було. Союзники дуже важливі - але не тоді, коли вони користуються США", - написав Трамп у відповідь на відставку глави Пентагону. За словами американського президента, Меттіс піде на пенсію в кінці лютого наступного року

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА