20:50 23.12.2018

Репортера Der Spiegel, який вигадував статті, звинуватили в крадіжці пожертв

2 хв читати
Репортера Der Spiegel, який вигадував статті, звинуватили в крадіжці пожертв

Німецький журналіст Клаас Релотіус, який працював в журналі Der Spiegel і співпрацював з багатьма іншими виданнями, можливо, не тільки вигадував свої статті, а й займався шахрайством.

Як повідомляє "Бі-бі-сі", Der Spiegel має намір порушити кримінальну справу проти репортера, так як він, імовірно, привласнював кошти, які його читачі жертвували на допомогу сирійським сиротам.

Читачі звернулися до журналу і розповіли, що Релотіус з особистого імейлу розсилав листи із закликами жертвувати гроші на допомогу сирійським дітям, які опинилися в Туреччині. Він просив переказувати кошти на його особистий банківський рахунок. Звернення пов'язують з матеріалом про двох сирійських дітей, які жили на вулиці в Туреччині. Як з'ясувалося, значну частину матеріалу репортер просто вигадав, включаючи, ймовірно, існування другої дитини.

Der Spiegel поки не з'ясував, скільки людей відгукнулися на його прохання і які суми були пожертвувані. Журнал збирає докази, щоб звернутися в прокуратуру.

Сам 33-річний Релотіус ніяк не коментує останні звинувачення.

"Бі-бі-сі" нагадує, що його роботами вже зацікавилися і в США - журналіст писав про становище мігрантів на американо-мексиканському кордоні, а Der Spiegel, як і багато інших видань активно критикував президента Дональда Трампа. Зокрема, Релотіус писав в одному з репортажів, що в Міннесоті бачив напис "Мексиканці, тримайтеся подалі", хоча це неправда.

Журналіст визнав, що сфабрикував, як мінімум, 14 матеріалів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА