10:12 24.12.2018

Військові в США не перестануть повідомляти про переміщення Санти

2 хв читати
Військові в США не перестануть повідомляти про переміщення Санти

Незважаючи на часткове припинення роботи урядових установ в США через неприйнятий проект тимчасового бюджету, діти в США і в усьому світі все-таки зможуть отримати інформацію з військової бази в Колорадо про переміщення Санта-Клауса в різдвяну ніч, повідомляє в понеділок британська газета The Independent.

Американські військові підтвердили, що 1,5 тис. волонтерів допоможуть підтримати традицію, закріплену з 1955 року, відповідно до якої Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки надає дітям інформацію про переміщення Санта Клауса в переддень Різдва - 24 грудня.

Військовослужбовці та волонтери увечері 24 грудня зберуться на військово-повітряній базі Пітерсон в Колорадо, щоб відповідати на дзвінки.

"Ми використовуємо радіолокаційні системи, розміщені по всьому світу, а також інфрачервоні зображення із супутників, крім того, у нас розміщені камери для відстеження Санти по всьому світу. Також ми використовуємо винищувачі для супроводу Санти", - розповів майор Тодд Уолтер.

Традиція, по якій військові розповідають дітям про переміщення Санта Клауса, народилася в США і Канаді в 1955 році, коли діти, які розшукували Санта Клауса, випадково подзвонили в військовий командний центр в Колорадо-Спрінгс через помилкове розміщення телефонного номера в місцевій газеті. Того вечора полковник ЗС США Гаррі Шуп замість того, щоб повісити трубку, наказав операторам відстежувати інформацію про Санту і надавати її кожній дитині, яка зателефонує за цим номером.

Деякі діти, додзвонюється до військових, не тільки запитують про місцезнаходження Санти, а й передають списки побажань на свято, повідомила агентству Associated Press волонтер Медісон Хілл.

"Це по-справжньому долучає до духу Різдва", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА