11:48 24.12.2018

Суд переніс засідання у справі екс-нардепа Мартиненка на 28 грудня – ЦПК

2 хв читати
Суд переніс засідання у справі екс-нардепа Мартиненка на 28 грудня – ЦПК

Шевченківський районний суд Києва переніс засідання у справі колишнього народного депутата з фракції "Народний фронт" Миколи Мартиненка на 28 грудня, повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК).

Як повідомляє ЦПК на сторінці в мікроблозі Твіттер, таке рішення суд ухвалив у понеділок за клопотанням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького, який просив про перенесення засідання через державний вихідний 24 грудня.

Центр протидії корупції зазначає, що, за словами прокурора САП Олексія Скибенка, захист гіпотетично може використовувати рішення слухати справу у вихідний день у свою користь. "Засідання в державний вихідний загрожує відведенням прокурора", – процитував слова прокурора ЦПК на сторінці в Твіттері.

Як повідомлялося, 22 травня 2018 року САП направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього парламентаря М.Мартиненка, а також Сергія Переломи, Р.Журила, О.Сорокіна, Володимира Богданця та Валерія Василькова у справі про заволодіння коштами держпідприємств СхідГЗК та "Енергоатом". Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України (створення злочинної організації)".

Так, М.Мартиненку та В.Василькову інкримінують заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" під час укладення та виконання контрактів щодо постачання обладнання для зазначеного підприємства від чеської компанії Skoda JS, укладення та виконання контракту між Skoda JS та компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму EUR6,4 млн.

Крім того, М.Мартиненка, С.Перелому, Р.Журила, О.Сорокіна та В.Богданця обвинувачують у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у сумі $17, 28 млн шляхом неправомірного укладення і подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА