08:15 25.12.2018

США направлять до Туреччини делегацію для координації виведення американських військ із Сирії

2 хв читати
США направлять до Туреччини делегацію для координації виведення американських військ із Сирії

В Туреччину цього тижня прибуде делегація з США, щоб обговорити з Анкарою координацію процесу виведення американських військ з Сирії, повідомляють турецькі ЗМІ з посиланням на офіційного представника президента Туреччини Ібрагіма Калина в понеділок.

"Цього тижня Туреччину відвідає делегація військових США, яка обговорить з турецькими колегами координацію процесу", - наводить слова представника президента агентство Anadolu.

Представник турецького президента зазначив, що Туреччина має намір координувати свої дії в Сирії з Росією, зокрема це стосується дій на території на схід від Євфрату.

"Калин додав, що Туреччина також буде тісно координуватися з Росією в питанні можливої появи вакууму на сході Сирії на тлі виходу США, в тому числі і на схід від Євфрату", - пише газета Daily Sabah.

Також І.Калин оголосив, що президент США Дональд Трамп відвідає Туреччину в 2019 році на запрошення президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. І.Калин не уточнив деталі візиту.

Також він назвав телефонну розмову 14 грудня, під час якої лідери США і Туреччини обговорювали можливе виведення американських військ з Сирії, історичним.

Минулого тижня Д.Трамп оголосив, що вирішив вивести контингент США з Сирії, так як вважає, що завдання військових - знищення терористичного угрупування ІД - виконане. Надалі стало відомо, що Анкару заздалегідь попередили про це рішення США. Більше того, Р.Т.Ердоган запевнив Д. Трампа, що турецькі військові зможуть завершити розгром ІД на півночі Сирії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА