08:25 25.12.2018

Колишнього директора Nissan відпустили під заставу в $ 635 тисяч

2 хв читати
Колишнього директора Nissan відпустили під заставу в $ 635 тисяч

Колишній директор Nissan Motor Co. Грег Келлі, заарештований разом з екс-головою її ради директорів Карлосом Гоном у Токіо 19 листопада, відпущений під заставу у вівторок, передає японська мовна корпорація NHK.

За її даними, сума застави для Келлі склала 70 млн ієн ($ 635 тис.).

Келлі підозрюють в наданні Гону сприяння в приховуванні даних щодо суми отриманої винагороди.

Гон був арештований 19 листопада японською владою за підозрою в заниженні суми виплат у  звітності для регуляторів та введенні інвесторів і влади в оману. В цілому за п'ять років, що завершилися в березні 2015 року, колишній глава ради директорів Nissan приховав $ 44 млн.

Окрім того, прокуратура підозрює, що за три роки, що завершилися в березні 2018 року, Гон приховав ще частину винагороди, отриманої від Nissan.

Минулого тижня Гону були пред'явлені нові, більш серйозні обвинувачення: стверджується, що в 2008 році він переклав збитки від власних торгових операцій на фінансових ринках на Nissan. Оскільки Келлі не вважається співучасником у цьому пункту, його відпустили під заставу.

І Гон, і Келлі заперечують свою провину за всіма пунктами.

У понеділок дружина Келлі Ді, яка постійно проживає в штаті Теннессі, опублікувала друге відео на захист чоловіка. Вона стверджує, що його обманом заманили в Японію, щоб заарештувати, і покладає провину на подію на CEO Nissan Хірото Саікаву і юриста компанії Харі Наду.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА