19:42 25.12.2018

Туреччина стягує війська і важку техніку до кордону з Сирією

2 хв читати
Туреччина стягує війська і важку техніку до кордону з Сирією

Ешелони з великою кількістю важкої бронетехніки, артилерії і військовослужбовців прибувають у вівторок залізницею в район турецького міста Кіліс на кордоні з Сирією, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на очевидців.

До Кіліса також направляються автоколони з військовою технікою, в тому числі, бронемашини і трейлери з зачохлюваним вантажем.

Глава Міноборони Туреччини Хулуси Акар заявив журналістам, що Анкара відповідно до планів продовжує готуватися до операції в Сирії на схід від річки Євфрат. "Вся (військова операція - ІФ) спланована і передбачена. Все йде згідно з планом і з дотриманням розкладу", - наводить слова Х.Акара турецька газета Hurriyet.

Міністр також заявив, що найближчими днями проведе переговори з представниками США з питання домовленостей Анкари і Вашингтона щодо сирійського міста Манбідж.

Тим часом, урядові сили Сирії у вівторок зайняли район Аримах поблизу стратегічно важливого міста Манбідж на півночі країни. Турецьке інформаційне агентство Anadolu повідомило з посиланням на джерела в Манбіджі, що в Арімах кілька годин тому в'їхали кілька десятків автомашин з військовими, танки, БТР, вантажівки з боєприпасами.

Агентство відзначає, що урядові сили координують свої дії з курдськими загонами народної самооборони (ЗНС), яких Анкара вважає терористами і проводить проти них бойові операції на півночі Сирії.

Манбідж, розташований на захід від річки Євфрат, був зайнятий при підтримці США сирійськими демократичними силами, основу яких складають ЗНС, влітку 2016 року.

На початку червня цього року Анкара і Вашингтон досягли домовленостей про виведення загонів ЗНС з Манбіджа і про спільне патрулювання військовими цього району.

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що бійці помірної опозиції з Сирійської вільної армії в супроводі бронетехніки і важкого озброєння прибули в райони, які межують із зоною, контрольованою урядовими силами і курдами, зазначає турецьке агентство.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу раніше у вівторок заявив, що Анкара і Вашингтон домовилися про завершення реалізації дорожньої карти щодо Манбіджа до виведення американських військ з Сирії.

12 грудня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про швидкий початок антитерористичної операції на сирійській території на схід від річки Євфрат. Однак 21 грудня Р. Ердоган повідомив, що після розмови з президентом США Дональдом Трампом прийняв рішення перенести на більш пізній термін початок операції. Минулого тижня Д.Трамп оголосив, що вирішив вивести контингент США з Сирії, так як вважає, що завдання військових - знищення терористичного угрупування ІД - виконане.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА