12:36 26.12.2018

Держприкордонслужба України посилить заходи безпеки на новорічні та різдвяні свята

2 хв читати

Співробітники Державної прикордонної служби України напередодні Нового року і Різдва для забезпечення максимально безпечного і комфортного міжнародного руху посилять заходи з охорони державного кордону.

"Під час заходів контролю на новорічні та різдвяні дні особливу увагу приділятимуть громадянам-вихідцям з країн міграційного ризику. Здійснюватиметься поглиблена перевірка паспортних документів та протидія спробам переміщення через державний кордон зброї, вибухових і радіоактивних речовин і засобів терору", - повідомляє в середу прес-служба Держприкордонслужби України.

В інформації зазначається, що наразі українська прикордонна служба у взаємодії з правоохоронними органами та службами суміжних країн вжила усіх можливих заходів для гарантування безпечного і максимально швидкого перетину державного кордону громадянами.

"Для цього залучено необхідну кількість прикордонних загонів та визначено резерви, в перевірках і оглядах задіяні службові собаки і використовуються всі можливі технічні засоби", - запевнили у відомстві.

При цьому в Держприкордонслужбі поінформували, що минулими вихідними на всіх ділянках спостерігався динамічний рух осіб і транспортних засобів, які прямують через державний кордон та лінію розмежування в районі проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

"Збільшення пасажиро-транспортного потоку на в'їзд до України спостерігалося і на західній ділянці кордону. Це пов'язано з тим, що багато громадян України планували потрапити в переддень Різдва за Григоріанським календарем до своїх рідних і близьким, і ті, хто виїхав за кордон на заробітки або навчання, поверталися на свята додому", - пояснили в українському прикордонному відомстві.

Загалом, йдеться в інформації, лише за останні п'ять передсвяткових і святкових днів співробітники Держприкордонслужби оформили через державний кордон майже 1,1 мільйона осіб (з них в Україні близько 665 тис. осіб) і понад 190 тис. транспортних засобів.

Особливу увагу в період святкових днів приділяється функціонуванню контрольних пунктів в'їзду-виїзду, розташованих на лінії розмежування в районі проведення ООС.

"Протягом п'яти днів через лінію розмежування пропущено понад 190 тис. осіб і 24 тис. транспортних засобів. Варто зауважити, що на новорічні та різдвяні свята всі КПВВ на адмінкордонах з ТОТ (тимчасово окупованою територією - ІФ) АР Крим та лінії розмежування в районі проведення ООС працюватимуть у штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише в разі загострення ситуації і загрози життю людей", - наголосили в Держприкордонслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА