12:55 26.12.2018

РФ і ОРДО ігнорують пропозицію про відеоконференцію щодо заручників

2 хв читати

 Українська сторона у Тристоронній контактній групі (ТКГ) досі не отримала відповіді від представників РФ і окремих районів Донецької області (ОРДО), а також отримала відмову від ОРЛО на пропозицію про проведення відеоконференції гуманітарної підгрупи 27 грудня, де пропонувала обговорити нові ініціативи Києва зі звільнення заручників та політв'язнів.

"Досі ми не отримали жодної відповіді від РФ і представників ОРДО...А представники ОРЛО надіслали листа, в якому відмовилися від скайп-конференції і назвали ініціативи України і звільнення заручників "піар акцією", - написала у середу вдень на своїй сторінці в соцмережі Facebook представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

Вона також зазначила, що українська сторона очікувала більш активної і конструктивної позиції і від координатора ОБСЄ в гуманітарній підгрупі посла Тоні Фріша: "Він запропонував провести конференцію 29, а не 27 (ми згодні на 29 грудня, звичайно, але від представників ОБСЄ очікуємо більш зацікавленої позиції і більшої ініціативи в вирішення гуманітарних питань)".

І.Геращенко нагадала, що українська сторона в ТКГ раніше запропонувала провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної групи, щоб ще раз спробувати зблизити позиції в питанні звільнення заручників. Тоді ж представники України передали конкретні пропозиції, списки, а також пропозицію здійснити "велике звільнення у форматі 22-22, 39-11 і 33-8 5 січня, напередодні Різдва".

"Тим не менш, українська сторона вимагає звільнення заручників і політв'язнів. Я звернулася до представника України в ТКГ Євгена Марчука, щоб 27 грудня, під час скайп-конференції групи з безпеки, він також порушив питання перед РФ і ОБСЄ про необхідність проведення скайп-конференції гуманітарної групи з одним питанням - звільнення заручників. Ми готові говорити про різні формати, обговорити кожне прізвище, зробити все для зближення позицій і звільнення затриманих. Було б дуже правильно і гуманно звільнити всіх до Різдва, 7 грудня 2019 р", - написала вона.

Як повідомлялося, 21 грудня українська сторона в ТКГ направила ОБСЄ листи з пропозицією про проведення відеоконференції гуманітарної підгрупи 27 грудня, на якій обговорити нові ініціативи Києва зі звільнення заручників та політв'язнів, про які також поінформувала ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА