13:02 26.12.2018

За час дії воєнного стану до України не пустили майже 1650 громадян РФ

1 хв читати
За час дії воєнного стану до України не пустили майже 1650 громадян РФ

Державна прикордонна служба України за весь період дії воєнного стану в десяти областях не пропустила на територію України близько 1650 громадян Російської Федерації, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

За його словами, йдеться про період з 26 листопада до 26 грудня.

О.Слободян уточнив, що за останню добу на територію України не допустили 89 громадян Росії.

Як відомо, о 14.00 середи, 26 грудня, минає 30-денний термін воєнного стану, введеного указом президента України Петра Порошенка в 10 областях України та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Воєнний стан було введено з 14.00 26 листопада, але фактично він набув чинності 28 листопада після опублікування закону про затвердження указу президента "Про введення воєнного стану в Україні".

Воєнний стан вводився в 10 областях - Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, а також у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

30 листопада голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що відомство посилило заходи контролю на кордоні і обмежило в'їзд до країни громадян Російської Федерації чоловічої статі від 16 до 60 років.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов висловив припущення, що обмеження для чоловіків - громадян РФ - щодо в'їзду на територію України - можуть залишитися і після припинення воєнного стану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА