19:42 26.12.2018

Під час воєнного стану злочинність знизилася на 30%, було вилучено багато незареєстрованої зброї

2 хв читати
Під час воєнного стану злочинність знизилася на 30%, було вилучено багато незареєстрованої зброї

У тих 10 областях України, де раніше на місяць було введено воєнний стан, кількість скоєних правопорушень і злочинів, зокрема, важких, скоротилася в середньому на 30%, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов.

Як повідомляється на офіційному сайті РНБО, він також зазначив, що за час дії воєнного стану у відповідних регіонах було також вилучено велику кількість незареєстрованої зброї і вибухових пристроїв.

За словами О.Турчинова, введення воєнного стану дозволило оцінити, наскільки Україна готова мобілізувати всі свої ресурси - "військові, економічні, людські, щоб протидіяти повномасштабній військовій агресії".

Секретар РНБО додав, що під час перевірки готовності Збройних Сил України та всієї виконавчої вертикалі - від Кабміну до місцевих адміністрацій, до роботи в особливих умовах, "було також виявлено низку недоліків, які, згідно з рішенням РНБО України, мають бути терміново виправлені". "Зокрема, йдеться про усунення проблемних моментів і внесення необхідних змін до законодавчих та інших нормативних актів у сфері мобілізаційної підготовки, цивільної та територіальної оборони, і реалізації інших заходів, передбачених правовим режимом воєнного стану", - сказав О.Турчинов.

У повідомленні наголошується, що РНБО визнала задовільним стан виконання органами виконавчої влади та іншими державними органами завдань, визначених указом президента від 26 листопада №393 / 2018 "Про введення воєнного стану в Україні" та Планом першочергових заходів.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану в 10 областях країни з 14:00 26 грудня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА