11:24 27.12.2018

Бойовики зірвали розмінування поблизу КПВВ "Мар'їнка"

2 хв читати
Бойовики зірвали розмінування поблизу КПВВ "Мар'їнка"

 Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК) повідомляє, що в четвер, 27 грудня, на ділянці поблизу КПВВ "Мар'їнка" (Донецька обл.) уздовж автодороги планувалося й було узгоджено з ОБСЄ і бойовиками проведення робіт із розмінування і знешкодження вибухонебезпечних предметів, що становить загрозу цивільним особам, які перетинають лінію розмежування сторін у цьому районі, однак бойовики зірвали цей захід.

"Напередодні для безпечної роботи представників СММ ОБСЄ та інших фахівців під час проведення запланованих робіт як від Збройних сил України, так і збройних формувань російських окупаційних військ були надані гарантії дотримання режиму тиші. Планувалося, що роботу саперів, яких зобов’язалася надати українська сторона, забезпечуватимуть дзеркальний патруль СММ ОБСЄ, а також спостережна група української сторони СЦКК", - йдеться в оприлюдненому в четвер на сторінці прес-центру штабу ООС у соцмережі Facebook повідомленні.

В інформації зазначається, що на час заходів із розмінування 27 грудня в період з 10.00 до часу фактичного завершення виконання робіт планувалося перекрити рух транспортних засобів і цивільного населення через КПВВ "Мар'їнка".

Крім того, напередодні через засоби масової інформації передбачалося попередити цивільне населення, що при плануванні перетинання лінії розмежування в бік тимчасово не підконтрольних владі України районів Донбасу 27 грудня необхідно скористатися сусідніми КПВВ - "Новотроїцьке" або "Майорськ".

"На жаль, увечері 26 грудня, коли всі організаційні заходи було погоджено, представники збройних формувань російських окупаційних військ цинічно в односторонньому порядку зірвали виконання запланованих робіт. У листі до представників СММ ОБСЄ вони зазначили, що відмовляються від своїх зобов’язань і не гарантують дотримання режиму тиші під час робіт із розмінування", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим українська сторона СЦКК заявляє, що такі дії окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань Російської Федерації вкотре наражають на небезпеку цивільне населення, демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями та небажання дотримуватися взятих зобов’язань.

Українська сторона СЦКК також закликала до розуміння небезпеки таких дій та необхідності спільних, злагоджених дій під час роботи контрольних пунктах в’їзду-виїзду, які працюють на лінії розмежування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА